Home

Binnenkort

november twister

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Het Groot Orkest van De Bazuin Winsum is druk met de voorbereidingen voor haar buitenlandse reis. In het weekend van 28 tm 30 oktober vertrekt De Bazuin naar het Duitse Bad Fallingbostel (nabij de Lüneburger heide, in de deelstaat Nedersaksen). Op zaterdagavond, 29 oktober, geeft het Fanfare-orkest van De Bazuin een concert in de Kursaal van het Kurhaus in de stad Bad Fallingbostel. 

Het idee om eens ‘over de grens’ te gaan leefde al langer bij De Bazuin. Dankzij goede buitenlandse contacten van dirigent Henk Smit, zal het nu daadwerkelijk gaan gebeuren. Het Groot Orkest, onder leiding van de dirigenten Henk Smit en Stefan de Groot, zullen in Duitsland laten horen waar Groningers goed in zijn: Muziek maken met hart en ziel.

Het fanfare-orkest gaat overigens niet alleen. Zij neemt dit keer een soliste mee: de Harpiste Christa Emmerink. Christa Emmerink heeft  aan de conservatoria in Groningen en Utrecht gestudeerd. In 2012 heeft ze haar master examen (solo harp) cum laude afgerond bij professor Erika Waardenburg. 

In maart van dit jaar debuteerde De Bazuin al met deze bijzondere samenwerking. Tijdens het voorjaarsconcert speelde Christa samen met De Bazuin het spectaculaire Godspeed. Voor het concert in Duitsland is het harpconcert van Gliere speciaal voor De Bazuin omgezet naar een fanfare-bezetting.

Naast werken met harp speelt De Bazuin Winsum een mooi programma met onder andere  indrukwekkende en spectaculaire werken als Bellum et Pax en het ontroerende werk Magnum Mysterium. 

Mocht u dit concert niet willen missen, dan zijn er nog enkele kaarten verkrijgbaar. Kaarten in de voorverkoop (€15,-) zijn verkrijgbaar via http://www.potpourri-fallingbostel.de/veranstaltungen/.

 

Muziek maakt het leven mooier, muziek brengt in beweging, muziek verbindt en muziek maakt gezond. Dit is de ervaring van veel musici, zo ook van de leden van muziekvereniging De Bazuin Winsum. Daarom biedt De Bazuin Winsum al sinds zo’n tien jaar een tweejarige cursus algemene muzikale vorming voor kinderen vanaf 6 jaar. Algemene muzikale vorming betekent: spelenderwijs kennis maken met muziek, van alles leren over instrumenten en orkesten, samen muziek maken en zingen en (in het 2e jaar) blokfluit en djembé leren spelen. Met algemene muzikale vorming krijgen kinderen een goede basis waarna ze een instrument kunnen leren spelen of verder kunnen gaan zingen. De Bazuin Winsum biedt na de cursus AMV opleidingen voor koperblaasinstrumenten (trompet, waldhoorn, bugel etc), saxofoon en slagwerk.

De algemene muzikale vorming is voor kinderen van 6 tot 12 jaar, wordt gegeven in De Blauwe Schuit te Winsum op de woensdagmiddag (groep 1: 13.30-14.10 uur; groep 2: 14.10-14.50 uur) door Janneke Kuiper. De cursus start op 7 september. De kosten bedragen €130,- per cursusjaar. Voor meer informatie, klik ''hier'' of stuur vrijblijvend een email naar de opleidingscoördinator van De Bazuin (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

AMV poster

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle wetenswaardigheden omtrent De Bazuin en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.