Home

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

Anjeractie Online

Logo-Cultuurfonds

Steun De Bazuin en andere cultuur in de buurt.

Op zaterdag 6 mei gaf het Groot Orkest van De Bazuin Winsum, onder leiding van dirigent Henk Smit, een concert in het kader van De Bevrijding. Het publiek was getuige van een bijzonder mooie avond waarop De Bazuin liet horen waar zij goed in is: muziek maken op zeer hoog niveau en met grote diepgang.

Het concert werd geopend met muziek uit de serie ‘Game of Thrones’, een symfonisch werk met een meeslepend thema. Presentator Roel Dijkhuis heette iedereen vervolgens welkom en loodste het publiek met zijn karakteristieke stem door het muzikale programma. Het hoogtepunt tijdens de eerste helft van het concert werd gevormd door het werk ‘A diamond for Parker’ van componist Rob Goorhuis. Dit 15 minuten durend werk nam het publiek mee in een afwisseling van virtuoos spel, solistische delen en dan weer gedragen melodieën. Dit werk, ‘A diamond for Parker’ is dit jaar het verplichte werk voor de hoogste divisie voor Fanfare-orkesten op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De Bazuin had er een hele uitdaging aan maar voerde het bijzonder goed uit in De Poort te Winsum. Ook voor het publiek vormde dit werk een uitdaging, maar de kreten en het applaus na het slotakkoord verrieden een grote waardering.

Na de pauze maakte het, opnieuw, symfonische werk Nimrod diepe indruk. Nimrod vormt één van de negen Enigma variaties van Edward Elgar. Het werk werd geopend met woorden van Prime minister Theresa May, die zij uitsprak op de dag van de aanslagen in Londen, maart jongstleden: ‘And we will all move foreward together, never giving in to terror, and never allowing the voices of hate and evil to drive us apart.’ (We zullen samen verdergaan, nooit toegevend aan terreur en nooit toelatend dat stemmen van haat en onheil ons uit elkaar zullen drijven).

Een ander hoogtepunt van de avond vormde het werk Lucifer. Dit werk is gecomponeerd door hoornist van De Bazuin, Daniel Apol (17 jaar). Hij won met dit werk een compositiewedstrijd uitgeschreven door het Nederlands Blazers Ensemble. Op 1 januari jongstleden voerde hij dit werk (als pianist), samen met het Nederlands Blazers Ensemble uit in het Concertgebouw te Amsterdam. Op zaterdag 6 mei speelde hij dit mooie werk in De Poort in Winsum, dit keer begeleid door zijn eigen orkest De Bazuin.

De Bazuin en het publiek kijken terug op een erg mooie avond, waar op zeer symfonische wijze werd gespeeld door een jong en gepassioneerd Fanfare-orkest onder leiding van een gedreven dirigent.

DSC_4990_k  DSC_4957_k

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle wetenswaardigheden omtrent De Bazuin en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.