Home

Binnenkort

Voorspeelmiddag 2018

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Het is zaterdag 16 december, half acht ’s avonds. De deuren van De Poort in Winsum gaan open. Het publiek dat zich verdringt achter de deuren stroomt binnen. In een mum van tijd is de zaal tot de laatste stoel bezet. Een volle zaal, in afwachting van wat komen gaat: muziekvereniging De Bazuin Winsum geeft een kerstconcert met bijzondere gasten.

Om acht uur neemt het Fanfare-orkest plaats op het podium, voor de gelegenheid aangevuld met harp, contrabas en synthesizer. Het orkest opent, onder leiding van dirigent Henk Smit, de avond met een enerverende kerstmedley , gevolgd door twee indrukwekkende en tevens ingetogen werken ‘Canzona per sempre’ en ‘O Magnum Mysterium’. Daarna maakt het orkest het podium vrij voor de hoofdgast van de avond: Mezzosopraan Karin Strobos.

Karin introduceert zichzelf: geboren en getogen in Winsum, ging zij als tienermeisje op zangles bij Bonnie Hoekstra, huidig dirigent van Sound of Joy. Dit bleek een gouden greep. Ze maakte carrière in de opera-wereld en maakt momenteel furore op vele podia in binnen- en buitenland. Maar vanavond is zij in Winsum en samen met pianiste Else Sterk maakt Karin diepe indruk op het publiek met haar warme en sterke stem.

Het tweede gastoptreden wordt verzorgd door het koor Sound of Joy onder leiding van Bonnie Hoekstra, met aan de piano Jan Wubbema. Een aantal bekende en heel mooie kerstliederen wordt gezongen, onder meer met solisten Janneke van der Veen, Els Cappers en Berend Klompsma.

Dan nemen Karin en Else het podium opnieuw voor hun rekening, Zij voeren met hun muziek het publiek mee in de diepste en vervolgens verhevenste emoties, en krijgen van het publiek een staande ovatie.

Als een klein intermezzo neemt Christa Emmerink het publiek mee op de betoverende klanken van haar harp.

Dan, als het al laat begint te worden, neemt het Fanfare-orkest opnieuw plaats op het podium en komen dirigent Henk Smit en Mezzosopraan Karin Strobos samen naar voren voor wat zeker het hoogtepunt van de avond mag worden genoemd. De Bazuin Winsum en Karin Strobos presenteren: I shall love but thee, van componist Jan van der Roost. Een prachtig werk voor fanfare-orkest en sopraan, gebaseerd op een sonnet van Shakespeare. Het ingetogen eerste deel wordt gevolgd door een uitbundig tweede deel, waarin Karin Strobos en het orkest tot grote hoogte worden opgezweept en wat uitmondt in een apotheose die onmiddellijk wordt beantwoord met een daverend applaus.

Het werd een heerlijke avond met heel veel gelukkige gezichten, een avond die werd afgesloten met twee swingende kerstnummers. Het is inmiddels elf uur wanneer het publiek verzadigd en vrolijk de zaal weer verlaat. Een avond om nog lang over na te praten.

kerstconcert 2017 (2)

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle wetenswaardigheden omtrent De Bazuin en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.