#
Home

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

Op zaterdag 17 november reisde het Groot Orkest van De Bazuin Winsum af naar de Buitenplaats Reitdiep van Stichting Het Groninger Landschap, vlak boven stad Groningen. In haar kielzog reisde een schare fans mee. De Bazuin gaf een exclusief concert voor haar Club-100 leden en donateurs, met als thema 'landschappen'. De Buitenplaats Reitdiep bood hiervoor een bijzonder sfeervolle locatie. De Stichting Het Groninger Landschap beheert een groot deel van het Groninger land en heeft tot doel mensen bewust te maken van de rijkdom van het Groninger cultuur en natuur-erfgoed wat overal in de provincie gewoon aanwezig is, maar wat je pas ziet wanneer je er op wordt gewezen. De Bazuin Winsum, onder leiding van Dirigent Henk Smit, speelde een muzikaal programma waarmee een rondreis werd gemaakt door de wereld. Beginnend bij het Groninger landschap met het werk Regio Quattuor Fluviorium (muziek geïnspireerd op het gebied tussen de vier rivieren Eems, Fivel, Lauwers en Hunze), werd de reis vervolgd door de rest van de wereld: Ierland, Nieuw Zeeland, Israël, Afrika en de Noordpool. En steeds weer werd even teruggekeerd naar het Groninger land. De muziek werd ondersteund door mooie beelden gemaakt door Jan Roelof de Haas. En het publiek zong mee met het Grunnens Laid en meezingers als 'Kom mee naar buiten allemaal'. Het werd een bijzonder gevarieerde en inspirerende avond. Zowel muzikanten, vrijwilligers van het Groninger Landschap, als publiek genoten van dit feestje.

Ook club-100 lid worden? Dat kan! Voor 100 euro per jaar, maakt u deel uit van de familie die De Bazuin Winsum heet. Dankzij de club-100 leden kan De Bazuin mooie openbare projecten, ondanks sterk teruglopende subsidies, blijven uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het Winsumerdaipconcert. Als tegenprestatie geeft De Bazuin jaarlijks een exclusief concert voor haar Club-100 leden en overige donateurs.

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle wetenswaardigheden omtrent De Bazuin en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.