Home


De Bazuin (1)

Binnenkort

MuzieKids 2021 - 2

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

Zaterdag 5 oktober zal 'De Menterne' in Muntendam omgetoverd worden tot een concertzaal. Hier kan het publiek een concert bijwonen dat de grote variëteit van de blaasmuziek zal laten horen. Bij dit HaFaBra-concert zullen harmonieorkest, fanfareorkest en brassband hun unieke klanken ten tonele brengen en het publiek vermaken met een prachtig concert.

De harmoniemuziek , hout- en koperblazers en slagwerk, wordt verzorgd door Muziekvereniging Oosterbroek. Deze vereniging heeft sinds 1977 als thuisbasis Zuidbroek. De leden komen niet alleen uit Zuidbroek maar ook uit verschillende windstreken rondom het dorpje. De fanfaremuziek, koperen blaasinstrumenten, saxofoons en een slagwerkgroep, wordt gespeeld door de oudste van het drietal: Christelijke Muziekvereniging "De Bazuin" uit Winsum. Dit fanfareorkest is ruim 90 jaar oud en niet meer weg te denken uit het dorpsbeeld van Winsum. Tenslotte de brassmuziek; die komt voor rekening van de Provinciale Brassband Groningen, opgericht in 1980 en daarmee het “jongste" orkest van de avond. Deze brassband is opgericht om talentvolle muzikanten in de provincie Groningen de mogelijkheid te bieden om op een zo hoog mogelijk niveau brassbandmuziek te maken en is uitgegroeid tot het vlaggenschip van de amateurmuziek in Groningen. Een brassband bestaat alleen uit koperinstrumenten en slagwerk. De samenstelling van het orkest is nauwkeurig bepaald.

Deze drie orkesten gaan voor u spelen zaterdag 5 oktober. De orkesten hebben een interessant en afwisselend programma samengesteld, waarin zowel de verschillen als de overeenkomsten tussen de drie orkestvormen duidelijk geaccentueerd worden. Het is een unieke samenwerking waarbij orkesten met een verschillend signatuur, ieder vanuit zijn eigen achtergrond een gezamenlijk streven heeft : zo mooi mogelijk spelen en u te laten genieten van muziek.

HaFaBra-concert

Zaterdag 5 oktober 2013 - 20.00 uur

'De Menterne'
Julianaplein 1 - Muntendam
Toegang € 7,50

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.