Home


De Bazuin (1)

Binnenkort

MuzieKids 2021 - 2

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

In een volle zaal van de Poort in Winsum opent het opleidingsorkest Twister op zaterdagavond 19 maart het voorjaarsconcert van de Chr. Muziekvereniging de Bazuin. Onder leiding van dirigent Stefan de Groot worden arrangementen van o.a. ‘Jurrasic Park’ en ‘Frozen’ ten gehore gebracht. Stefan is zeer tevreden: “Het gaat op het podium zelfs beter dan tijdens de repetities." Het publiek, aangevuld met leden van het groot orkest geniet enorm van Twister. Tijdens 'Song for you' begint  Fleur Eshuis met een mooie, ontroerende solo op de bugel, waarna Twister in een blijde stemming afrondt. Twister krijgt een daverend applaus, waarna het tijd is voor de pauze.

Na de pauze opent het groot orkest onder leiding van Henk Smit met ‘There is a land of pure delight’, een prachtige koraalbewerking. Daarna komt ‘Godspeed’ o.l.v. Stefan de Groot. In dit stuk speelt harpiste Christa Emmerink mee en samen met Jolien Hijlkema op de altsaxofoon speelt ze een prachtig duet in het middendeel van deze uitdagende compositie. Hierna speelt Christa de prachtige harpsolo ‘Fantasie voor harp’ van Louis Spohr, waarna het applaus lang aanhoudt. Met ‘Concerto d' Arranjuez’, solo Janneke Buist en dirigent Stefan, en later met ‘A Moment of silence’, solo Ruben Apol en dirigent Henk, worden twee werken gespeeld met als solisten eigen orkestleden die beiden zijn 'opgegroeid' bij De Bazuin . Het publiek weet dit erg te waarderen. Bij ‘Bellum et pax’ (oorlog en vrede) geeft Henk aan: “De eigen leden zijn zich vaak niet bewust van hun goede niveau, ze zijn met het publiek bezig en willen vooral mooi spelen.” Het publiek luistert ademloos. Een luisteraar na het concert: “Ik was ontroerd door de uitvoering van ‘Bellum et pax’.” De Bazuin sluit het concert af met het vlotte, lichte muziekstuk ‘Valero’ o.l.v. Stefan de Groot. Voor de Bazuin is het geweldig om voor een grote achterban te mogen optreden. 

Klik ''hier'' voor de foto's.

Heeft u dit concert gemist, de Bazuin geeft op 25 juni 2016 weer een concert, het zomerse Boogpleinconcert. Iedereen is welkom!

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.