Home


De Bazuin (1)

Binnenkort

MuzieKids 2021 - 2

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

Op zaterdag 11 juni verzamelden de Twisterleden zich in alle vroegte (6 uur!) bij de Blauwe Schuit voor een muziekavontuur naar het Duitse eiland Borkum. Daar had de Muziekbond voor Groningen en Drenthe een muziekfestival georganiseerd, waarbij we de mogelijkheid kregen een uitdagend muziekstuk (Ring of Fire van Alfred Willering) te spelen en beoordeeld te worden door een deskundige jury (Bienze IJlstra en Jacob de Haan).

De reis verliep soepel en ruim op tijd arriveerden we in de Eemshaven. Na onze bootkaarten te hebben gekregen en de grootste instrumenten in een vrachtauto waren ingeladen stapten en we op de boot en vertrokken we om half 8 richting Borkum. De sfeer zat er, ondanks sommige vermoeide gezichten, al heel goed in.

En eenmaal op het eiland aangekomen werd de sfeer alleen maar beter. Samen in het treintje vertrokken we naar het dorp om daar onze weg te zoeken naar het Kulturinsel, het cultuurgebouw waar ons optreden zou plaatsvinden. Eenmaal daar aangekomen konden we ons al snel in een bovenruimte installeren en een beetje op adem komen. Hier en daar werden wat broodjes gegeten en wat gedronken en sommigen haalden even een frisse neus. Rond 10 uur hadden we de gelegenheid om nog even in te spelen in de daarvoor bestemde ruimte. Het voelde goed en het klonk goed! Met vertrouwen en toch ook wel een beetje spanning bij sommigen keken we vooruit naar ons optreden.

En om 11 uur waren we dan ook aan de beurt. Een mooie grote zaal met ruim podium! Dirigent Stefan de Groot stapte het podium op en Twister kon van start gaan. En het voelde goed en het klonk goed! Zeer tevreden stapten we een kwartiertje later het podium weer af. Later die dag zou de uitslag en het juryverslag beschikbaar komen.  Ook nu hadden we even tijd om bij te komen, want rond kwart voor 12 waren we aan de beurt om een buitenoptreden te geven. Net buiten het Kulturinsel namen we plaats om weer de sterren van de hemel te spelen. Er stond gezellig veel publiek buiten en we speelden mooie en vlotte muziek in Latijns Amerikaanse sferen. Fleur Eshuis liet een prachtige solo horen in ‘Song for you’ en tot slot vermaakten we het publiek met Hongaarse Dans nummer 5 van Johannes Brahms. Dirigent Stefan praatte alle stukken zeer vakkundig aan elkaar in het Duits, Nederlands en zelfs nog Engels! Wat een talenknobbel heeft hij! Na dit buitenoptreden hadden we vrije tijd en konden we een hapje eten (currywurst mit pommes!) en was een drankje ook welverdiend. Heerlijk nagenieten.

Sommigen namen die middag de boot van 14.30u terug naar huis. In de tussentijd was er contact met Annemiek Westra en Stefan de Groot die samen met enkele anderen achterbleven om op de uitslag te wachten. En die kwam rond 16.30u binnen. Een hele mooie score van 83,50 punten. Dat is een hele dikke 8, bijna een 8,5! Van alle orkesten die uitkwamen in de vijfde divisie hadden we de één na hoogste score! En we kregen mooie jurycommentaren. Hier en daar kon nog worden gewerkt aan de balans en de zuiverheid en kon het hier en daar allemaal wat strakker worden uitgevoerd, maar ook waren er complimenten voor de klank van het orkest en de slotopmerking was: Met veel enthousiasme uitgevoerd, ga zo door!

We kunnen met elkaar terugkijken op een gezellige en muzikaal zeer geslaagde dag!

IMG-20160611-WA0024

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.