Home


De Bazuin (1)

Binnenkort

MuzieKids 2021 - 2

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

Het regende pijpestelen op wat een mooie zwoele midzomeravond had moeten zijn. Desondanks beklommen de orkestleden van De Bazuin Winsum, zomers wit gekleed, en Erwin de Vries en de Zunderlingen het podium op het Boogplein te Winsum. Het was zaterdagavond, 25 juni.

En wat iedereen hoopte gebeurde, bij de eerste klanken stopte de regen, en bleef het de hele avond droog! Het fanfareorkest van De Bazuin Winsum, onder de bezielende leiding van Dirigent Henk Smit, speelde dit keer niet alleen de sterren van de hemel, maar verdreef tevens de donkere wolken. Erwin de Vries en zijn band De Zunderlingen maakten de avond compleet.

Na een introductie door een koperkwintet, speelde het orkest van De Bazuin enkele bekende werken uit de musical en filmwereld: Soldaat van Oranje en The Rock. Daarna zong Erwin de Vries een zomers liedje genaamd ‘Noakend’, en om weer een beetje op te warmen een nummer over rennen: Run. Om het allemaal nog mooier te maken werd Erwin vervolgens niet alleen begeleid door zijn band De Zunderlingen, maar ook door het vijftig-koppig orkest van De Bazuin. Samen speelden zij ‘Leef t leven’ en ‘Doe’.

De Bazuin vervolgde het programma met nog een aantal werken waarin enkele solisten van zich lieten horen, waarna Erwin, de Zunderlingen en de Bazuin weer enkele werken samen speelden en zongen. Het werd steeds drukker en gezelliger rond het Boogplein, dusdanig gezellig dat het voltallige publiek en orkest, ditmaal onder leiding van Erwin, uiteindelijk al zingend een ode bracht aan ‘Miss Scheemda’.

De wolken waren verdreven, de muziek klonk als een klok en het publiek had een fantastische avond in hartje Winsum. De Bazuin Winsum heeft zich weer eens van haar beste kant laten zien en vond in Erwin de Vries en de Zunderlingen een geweldige muzikale partner. Om dit allemaal mogelijk te maken gingen tenslotte nog enkele muzikanten letterlijk met de pet rond. En waren er dankwoorden voor de Club-100 leden en andere geldschieters die er mede voor zorgen dat dit soort mooie evenementen mogelijk zijn.

De Bazuin Winsum wenst u een heerlijke zwoele zomer en laat in het najaar uiteraard weer van zich horen.

Klik ''hier'' voor de foto's

DSC_2745

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.