Home


De Bazuin (1)

Binnenkort

MuzieKids 2021 - 2

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

Op vrijdag 28 oktober vertrok het Groot Orkest van De Bazuin Winsum naar Duitsland om de dag daarna een concert te geven in het Kurhaus van Bad Fallingbostel, een stadje ten zuidwesten van Hamburg. Naast de leden en de dirigenten Henk Smit en Stefan de Groot, ging ook harpiste Christa Emmerink mee op reis.

Op uitnodiging van Gary George en John Lacey, twee collega’s van dirigent Henk Smit, ging De Bazuin over de grens en gaf een concert zoals De Bazuin dat kan: spectaculair, ingetogen en bijzonder muzikaal.

Voorafgaand aan het concert bezochten de orkestleden op zaterdagmiddag eerst nog het nabijgelegen herinneringskamp Bergen Belsen. Een indrukwekkende en onbegrijpelijke plek.

’s Avonds namen de 50 leden van De Bazuin plaats op het podium van het Kurhaus en liet het Duitse publiek horen waar hun westerburen goed in zijn: muziek maken met hart en ziel. Na een stralend intrada en vervolgens een ingetogen koraalbewerking onder leiding van Henk Smit, volgde één van de grote werken van het programma: het harpconcert van Gliere. Dit werk wordt normaal gesproken uitgevoerd door een symfonie orkest, maar werd voor deze gelegenheid omgeschreven voor fanfare. Harpiste Christa Emmerink en het orkest speelden onder leiding van dirigent Stefan de Groot uiterst geconcentreerd en maakten met dit harpconcert voor orkest en harp diepe indruk op de zaal. Een ander indrukwekkend groot werk vormde het fanfarewerk Bellum et Pax (oorlog en vrede). Onder leiding van dirigent Henk Smit vertaalde het orkest de twee uiterste aspecten van oorlog en vrede: intense momenten vertolkt door enkele solisten en overweldigende uitbarstingen van geweld, vertolkt door het hele orkest en het slagwerkarsenaal.

Naast deze twee grote werken werden nog een aantal mooie werken gespeeld, waaronder enkele koraalbewerkingen, een moderne mars, een bigband achtig werk en een prachtige solo voor bugel, vertolkt door Annemiek Westra. Het concert werd uiteraard besloten met een bekende mars de ‘Florentiner’.

Het publiek bedankte het orkest, de dirigenten en de harpiste met een staande ovatie en zullen dit concert van ‘die Niederlȁnder’ niet licht vergeten. De geluidstechnicus van het Kurhaus liet na afloop weten dat hij niet eerder zoveel decibellen had gemeten als tijdens de slagwerkuitbarstingen, maar dat hij ook zelden zulke stiltes had gemeten, zoals na de slotnoot van Bellum et Pax.

De leden van het orkest, de dirigenten en Christa Emmerink bleven nog tot in de kleine uurtje nagenieten van dit mooie optreden en keerden op zondag met de bus terug naar huis.

Klik ''hier'' voor de foto's

De volgende optredens van de Bazuin zijn op 12 november, het Sint Maartenconcert door opleidingsorkest Twister en slagwerkensemble PreBeat, en op 23 december, het kerstconcert door het Groot Orkest.

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.