Home

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

Op uitnodiging van Muziekvereniging De Bazuin Winsum kwam op 3 en 4 maart de Musikverein Siershahn uit Duitsland naar Winsum om een gezamenlijk concert te geven.

De Duitse gasten werden op zaterdagmorgen in De Poort in Winsum verwelkomd door de leden van De Bazuin. Na een eerste kennismaking en een kop koffie werd de rest van de ochtend besteed aan het repeteren van het programma voor ’s avonds. Beide orkesten speelden een eigen programma en solisten werden uitgewisseld. Een solist van De Bazuin werd begeleid door het gast-orkest, en vice versa. Tenslotte werden beide orkesten in elkaar geschoven tot een 90-koppig geheel, en werden nog twee stukken ingestudeerd.

Na hard werken is het goed lunchen. Daarvoor ging de hele club naar de Obergumerkerk. ’s Middags werd een bezoek gebracht aan het Kloostermuseum en de kloosterkerk in Aduard, waar enkele gidsen van alles vertelden over de rijke historie van deze plek. Vanaf daar ging het weer terug naar de Obergumerkerk waar Johan Janssen een warm buffet klaar had staan. Wat zeer welkom was gezien de vrieskou buiten.

En dan is het zaterdagavond. Beide orkesten staan klaar om een grenzeloos concert te geven, en bezoekers worden warm welkom geheten met een glaasje Glühwein. Er volgt een gevarieerd programma, waarbij De Bazuin olv Henk Smit en Musikverein Siershahn olv Michael Roski afwisselend spelen. Hoogtepunten vormen de solo-optredens door bugel-speler Oliver Krӓmer samen met De Bazuin (Concerto d’aranjuez) en euphonium-speler Ruben Apol samen met Musikverein Siershahn (Alone with my thoughts). Het concert wordt afgesloten met een gezamenlijke uitvoering van Elisabeth en de mars Arsenal. Een staande ovatie wordt beantwoord met een toegift. Een grenzeloos mooi concert, zo is de algemene opinie! En daar moest uiteraard even op gedronken worden, wederom in de Obergumer kerk.

Op zondagmorgen komen alle musici nog één keer bij elkaar. Musiverein Siershahn nodigde de Bazuin uit om kennis te maken met één van hun tradities: Ein Musikstunde. Samen werd een uur lang muziek gespeeld die normaalgesproken thuis hoort op Biergartenfesten. Dat was even wennen zo vroeg op de zondagmorgen, maar werd uiteindelijk een erg leuk feestje.

Het bijzondere is dat in muziek de taalbarrière verdwijnt en dat je in muziek elkaars gewoonten en tradities leert kennen. Het werd een bijzonder geslaagd weekend en in april 2019 zijn wij, De Bazuin Winsum, uitgenodigd om naar Siershahn, nabij Koblenz, te komen. Muziek over de grens!

DSC_7853

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle wetenswaardigheden omtrent De Bazuin en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.