#
Home

Binnenkort

Jubileumjaar 2020

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

DSC_8991

Op zaterdag 9 juni vierde Henk Smit zijn 25 jarig jubileum als dirigent van De Bazuin Winsum. Wat hij van tevoren wist, was dat hij voor de pauze een programma met ‘zijn’ orkest De Bazuin mocht spelen, maar wat er daarna zou gebeuren bleef voor hem geheim. Dit geheim werd pas prijsgegeven op zaterdagmiddag half vier, een paar uur voor het concert.

Bij aankomst, ’s middags in De Poort in Winsum had Smit nog geen idee wat hem te wachten stond. In de zaal stonden vijf mannen te repeteren. Het duurde even voor hij ze herkende. Maar toen het kwartje viel, was zijn glimlach niet meer van zijn gezicht weg te denken. De mannen in de zaal waren namelijk de jongens van het ‘dreamteam’, het slagwerkensemble waarmee Smit 25 jaar geleden het hele land doorreisde. Het waren de jongens die hij destijds lesgaf bij muziekschool De Waldsang in Buitenpost, en waarvan een aantal momenteel op het allerhoogste niveau musiceren: Joeke Hoekstra, Ipe Kats, Matthijs Buikema, Jan Roel Hamersma en Henri de Boer.

Na 25 jaar speelden ze nu weer, uiteraard onder leiding van de maestro zelf, voor het eerst samen. En ’s avonds vormden zij het verrassingsoptreden waar zij zelf, het publiek en bovenal Henk Smit zielsgelukkig van werden. Ze openden met het spectaculaire ‘Fire’, gevolgd door het grote werk ‘Gainsborough’. Tot slot een xylofoonsolo (Spanish dance) en de welbekende William Tell overture. Alsof ze 25 jaar terug gingen in de tijd. Het klonk werkelijk fantastisch! ‘Een groter cadeau had ik me niet voor kunnen stellen’ aldus Henk Smit.

Maar ook het Groot Orkest van De Bazuin, zijn huidig ‘dreamteam’ liet zich uiteraard van haar allerbeste kant zien. Met werken als ‘The Mansions of the Lord’, ‘The sky is the limit’ en natuurlijk een overdonderende mars kreeg het publiek een avond om niet licht te vergeten. Aan het eind van de avond nam voorzitter Janneke Buist, nadat zij op onnavolgbare wijze een solo had weggegeven, het woord. Het moment om nog meer cadeautjes uit te reiken. Janneke sprak Henk toe en verwoordde wat de vereniging al 25 jaar verbindt met haar dirigent: passie, inspiratie, ziel en zaligheid en de wisselwerking tussen orkest en dirigent. Ze speldde hem onder andere een unieke zilveren speld op met het logo van De Bazuin.

Tijdens de afterparty was iedereen het er over eens: Dit was werkelijk een topavond, Henk straalde, de muzikanten genoten, en het publiek genoot met hen mee. Een kwart eeuw De Bazuin Winsum onder leiding van dirigent en artistiek leider Henk Smit heeft al heel wat hoogtepunten beleefd, maar deze jubileumavond was er één van de hoogste categorie.

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle wetenswaardigheden omtrent De Bazuin en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.