#
Home

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

DSC_9173

Op 16 juni reisde het opleidingsorkest van de Bazuin Winsum, Twister, af naar het Duitse eiland Borkum. De Muziekbond Groningen Drenthe organiseerde hier een muziekfestival waar een 16-tal orkesten aan meedeed. Twister kwam, onder leiding van dirigent Stefan de Groot, uit in de 5e divisie en speelde het werk Discovery Fantasy. De jury beloonde de uitvoering met 87.5 punten wat de hoogste notering opleverde van alle 4e en 5e divisie orkesten. Twister nam dan ook de beker in ontvangst als winnaar van haar divisie.

En dat mag bijzonder heten. In het afgelopen jaar zijn namelijk maar liefst acht nieuwe leerlingen, allemaal in de leeftijd van 10 tot 12 jaar, aangeschoven bij Twister. Voor hen was het de eerste keer dat zij meespeelden op zo’n groot podium en dan ook nog gelijk in het buitenland. Bovendien waren er, zoals bij de meeste orkest wel gebeurd, geen hulpen van buitenaf. Twister hecht aan de kracht van eigen leden en leerlingen en laat met het behaalde resultaat dus zien dat dat ook heel goed kan.

Twister gaf na het binnenoptreden voor de jury, een buitenoptreden voor een enthousiast publiek dat en-masse was toegestroomd. Met het werk ‘enchanted forest’ liet Twister het Duitse publiek kennis maken met de muziek van de Efteling. Vervolgens kwamen meerdere solisten naar voren bij een erg grappig muziekstukje genaamd ‘In the Spotlights’.

Twister verliet vol trots, met een grote beker en een lovend verslag van de jury op zak, het Duitse eiland weer. Wilt u dit winning team horen spelen? Kom dan op woensdag 27 juni naar De Blauwe Schuit in Winsum. De Bazuin Winsum sluit dan namelijk haar muziekseizoen af met een Open Avond. Twister olv Stefan de Groot, de samenspeelgroep olv Johan Reitsema, het slagwerkensemble PreBeat olv Richard Gerringa en het Groot Orkest olv Henk Smit geven dan heel kort maar krachtig acte de présence. Bovendien doen twee zeer gevorderde leerlingen van De Bazuin (Rianne Westra op bugel en Emma de Haas op tenor sax) hun openbaar C-examen, middels een solo met het Groot Orkest en een werk met piano begeleiding. Het wordt een bijzondere avond, waar u van harte welkom bent!

De Open Avond begint om 19 uur en vindt plaats in de Blauwe Schuit (Warfstraat 1) te Winsum. Toegang is gratis, na afloop gaat de pet rond.

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle wetenswaardigheden omtrent De Bazuin en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.