#
Home

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

Het grote orkest van muziekvereniging De Bazuin is op zoek naar nieuwe muzikanten. Vooral de secties trompet en slagwerk zijn dun bezet, maar ook bij de andere secties is ruimte voor versterking. 

Wie en wat is De Bazuin? 
De Bazuin is in 1920 opgericht en bestaat dus volgend jaar 100 jaar! Je begrijpt dat dit uitgebreid gevierd gaat worden. Het grote orkest bestaat uit 35 leden. De jongste is 14, terwijl de oudste de 60 is gepasseerd. Deze leden repeteren elke week op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in De Blauwe Schuit aan de Warfstraat 1. Wordt er alleen maar serieus muziek gemaakt? Nee natuurlijk niet! Plezier is het allerbelangrijkst van de avond. Na afloop van de repetitie blijven de leden graag nog een uurtje hangen om met elkaar wat te drinken. Maar dit betekent natuurlijk niet dat er niet gewerkt hoeft te worden. De Bazuin is een paar jaar geleden gepromoveerd naar de eerste divisie van de muziekbond waarbij de vereniging is aangesloten. Dit is absoluut niet vanzelf gegaan. In november zal tijdens het concours in Enschede blijken of de vereniging zich op dit hoge niveau kan handhaven.

Belangstelling?
Heb je ooit in een brassband, een harmonie- of fanfare-orkest gespeeld en lijkt het je leuk om dit weer op te pakken, kom dan op woensdagavond 24 april om 8 uur naar onze open repetitie. Maar ook als je nog nooit gespeeld hebt, maar het lijkt je leuk om het eens te proberen, ben je van harte welkom. Kom kennismaken met De Bazuin en met dirigent Henk Smit en proef de sfeer van het orkest. Nogmaals: plezier in muziek maken is het belangrijkst!

Ben je bang dat je het niveau niet aankunt? Geen probleem. De Bazuin heeft een opleidingsorkest, Twister, bestaand uit vooral jonge leerlingen, aangevuld met een aantal leden om de secties compleet te krijgen. Twister staat onder leiding van dirigent Stefan de Groot. Een muziekinstrument leren spelen gaat het gemakkelijkst als je jong bent, maar dat betekent niet dat je het niet kunt leren als je al wat ouder bent! Laat je hier dus niet door weerhouden.

Daarnaast heeft De Bazuin de beschikking over een aantal professionele docenten, bij wie je lessen kunt volgen. Deze docenten zijn allen opgeleid aan het conservatorium, waardoor je snel opgeleid kunt worden om in het orkest mee te kunnen spelen. Deze lessen worden ook gegeven in de Blauwe Schuit.

 

Neem een kijkje op de website (www.bazuin-winsum.nl), de Facebook- of Instagram-pagina van De Bazuin Winsum om een impressie te krijgen. Je vindt foto’s maar ook het programma van het jubileumjaar.

Open repetitie

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle wetenswaardigheden omtrent De Bazuin en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.