#
Home

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

De eerste voortekenen waren voor insiders merkbaar in het voorjaar. Een groepje leden van Muziekvereniging De Bazuin maakte zich klaar... Tijdens de zomervakantie groeide en groeide het en nestelde zich tijdens de warme zomeravonden in de loods van Hijlkema Binnen. En zie daar: tijdens de braderie, voorafgaand aan de Nacht van Winsum, kwam het naar buiten: het dweilorkest van De Bazuin was geboren! Naam: Boogbloazers oet Winsum. Nog een beetje onwennig en verlegen en gekleed in de prille kleuren van een pasgeborene, wit en lichtblauw, lieten ze voor het eerst van zich horen. Het orkestje kwam overeind bij het Kaas- en Notenhuys en liep van daaruit zijn eerste (dans-)pasjes. Tussendoor eerde het zijn naamgever nog even door op De Boog enkele liedjes te spelen en liep met steeds meer zelfvertrouwen verder tot op het drukke Dorpsplein waar een groot aantal mensen de boreling kwamen bewonderen. De eerste wandeling eindigde waar het gestart was. Johan van de Beek bleek de behoefte van een pasgeborene te kennen en stond klaar met flesjes en natuurlijk met stukjes kaas.

Nog maar net bekomen van de eerste ervaring, maakte de pasgeborenen op zaterdag 31 augustus de reis naar Schoonebeek, waar werd deelgenomen aan festival Schoone Dweil. Erg leuke ervaring voor het orkest, waarmee het terugkijkt op een succesvol weekend.

2   1

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle wetenswaardigheden omtrent De Bazuin en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.