Home


De Bazuin (1)

Binnenkort

MuzieKids 2021 - 2

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

Muziekvereniging De Bazuin bestaat 100 jaar! Het jubileumjaar is zaterdag 11 januari geopend met een reünie, een receptie en een nieuwjaarsconcert. Burgemeester Henk Jan Bolding reikte haar bij die gelegenheid de Koninklijke erepenning uit.

De Bazuin liet tijdens het concert zien en horen dat de vereniging op haar 100 jarige leeftijd nog jong en springlevend is. Bij binnenkomst werden de concertbezoekers muzikaal onthaald door de jongste leerlingen van De Bazuin. Zij speelden, olv Johan Reitsema, in de hal van De Poort.
Vervolgens werd het concert geopend door het opleidingsorkest Twister. Onder leiding van de enthousiaste dirigent Stefan de Groot liet het jonge orkest horen dat het met de toekomst van de 100 jarige wel goed zit.
Na de pauze betrad het Groot Orkest het podium. Onder leiding van dirigent Henk Smit werd het publiek getrakteerd op dan eens indrukwekkende en dan weer spectaculaire muziek, met werken als Hymn of the Highlands – een toepasselijke titel in de nieuwe gemeente – To the ones we love en Queen symphonic Highlights.
Tot ieders verrassing gaf Burgemeester Bolding aan de avond een koninklijk randje door De Bazuin, namens Koning Willem Alexander, de koninklijke erepenning te overhandigen.
Voorzitter Annemiek Westra nam de penning en bijbehorende oorkonde bijzonder vereerd in ontvangst. Het publiek beantwoordde dit prachtige gebaar met een staande ovatie.

Bekijk de foto's van de reünie en het concert in dit fotoalbum.

Het nieuwjaarsconcert vormde de aftrap van een jubileumjaar met bijzondere activiteiten, zoals een kinderconcert (14 maart), een muzikale eeuwwandeling (21 juni), Maestro (10 oktober) en een spectaculair slotconcert (december).

20200111-DSC_5256     20200111-DSC_5149

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.