Home


De Bazuin (1)

Binnenkort

MuzieKids 2021 - 2

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

De voorstelling Peter en de Wolf gaat Zaterdag 14 maart niet door i.v.m. het Corona virus. De voorstelling wordt uitgesteld, zodra er een nieuwe datum is wordt dit bekend gemaakt.
 
Zaterdag 14 maart presenteert muziekvereniging De Bazuin Winsum de kindervoorstelling Peter en de Wolf, een muzikaal sprookje voor orkest en verteller. De muziek wordt uitgevoerd door het Groot Orkest van De Bazuin olv dirigent Henk Smit en het verhaal wordt verteld door Meester Sjouke van der Kooi, leerkracht aan de Borgschool.
 
Het sprookje vertelt het spannende verhaal van de kleine Peter die op avontuur gaat in de grote weide en daar uiteindelijk de grote boze wolf vangt. Het muziekwerk, geschreven door Sergej Prokovjef, wordt meestal gespeeld door een symfonieorkest maar is voor de gelegenheid omgezet voor fanfare-bezetting. De verschillende personages in het sprookje, zoals de vogel, de eend, de kat en de wolf worden vertolkt door verschillende instrumenten. Op een aantal basisscholen in Winsum en Sauwerd hebben kinderen het lesprogramma ‘Peter en de wolf’ gevolgd waardoor kinderen al een beetje bekend zijn met het verhaal en de verschillende instrumenten in het orkest. Wat is dan leuker om dit ook echt mee te maken. Maar sprookjes zijn natuurlijk niet alleen voor kinderen, daarom is iedereen van harte welkom om te komen luisteren.
 
De voorstelling is in het Terracollege aan de Hamrik 4a te Winsum en wordt twee keer uitgevoerd, om 14 uur en om 16 uur. De toegang bedraagt voor kinderen tm 12 jaar €1,- en voor volwassenen €2.50. Kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar, de zaal is een half uur voor de voorstelling open.
 
De kindervoorstelling Peter en de Wolf maakt deel uit van het jubileumjaarprogramma van De Bazuin Winsum. De muziekvereniging viert dit jaar namelijk haar 100-jarig bestaan.
Poster Peter Corona_849x1200

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.