Home


De Bazuin (1)

Binnenkort

MuzieKids 2021 - 2

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

Muziekvereniging De Bazuin Winsum viert dit jaar haar honderdjarig jubileum. Er was een mooie jaarplanning gemaakt om dit feest samen met Winsum te vieren: een nieuwjaarsconcert, een kindervoorstelling Peter en de Wolf, een muzikale eeuwwandeling door het dorp, Maestro en een spectaculair slotconcert.

Het nieuwjaarsconcert werd daadwerkelijk een mooie avond vol indrukwekkende muziek, waarop De Bazuin bovendien werd verrast met een koninklijke erepenning. Daarna bereidde het orkest zich voor op het klassieke werk Peter en de Wolf met verteller Meester Sjouke van der Kooi, van de Borgschool. De generale was geweest en iedereen stond klaar voor de uitvoering op 14 maart. Twee dagen voor het concert, op 12 maart, kondigde premier Rutte echter de eerste echt ingrijpende coronamaatregelen aan en het concert was van de baan.

Het werd stil. Geen repetities van Twister, Samenspeelgroep en Groot Orkest meer, geen muzieklessen, geen oud papier acties. Op Koningsdag geen muziek op het dorpsplein en op 4 mei geen Wilhelmus bij het monument. En ook de eeuwwandeling op 21 juni is uitgesteld. We hopen op enig moment toch weer iets van het orkestleven op te pakken, maar hoe dat er uit gaat zien in de 1.5 meter maatschappij is nog een groot vraagteken.

Hoewel het samen repeteren en concerten geven nu even niet gaat, zitten we natuurlijk niet stil. De muzieklessen zijn weer begonnen, via skype. En ook de leden van het Groot Orkest hebben een manier gevonden om toch ‘samen’ muziek te maken: ‘musiceren apart together’ zou je het kunnen noemen. Ieder studeert thuis muziek in, neemt de muziek op als een filmpje en stuurt dit door naar dirigent Henk Smit. Met enig digitaal kunst- en vliegwerk maakt Reint Verkerk, slagwerker en man van de techniek, van al deze filmpjes een gezamenlijk orkestwerk, met geluid en beeld. Met verrassend resultaat. We hopen u in mei op een klein virtueel concert te kunnen trakteren.

 Er gaat natuurlijk niets boven een live concert van het orkest met een dirigent op de bok en een enthousiast publiek, maar zo’n virtueel concertje maakt misschien een heel klein beetje goed.

 We hadden het honderdjarig jubileum anders voorgesteld, maar maken er maar het beste van en hopen het jubileumfeestje ook in 2021 nog even voort te zetten. In de hoop dat in een tijdperk van het ‘nieuwe normaal’ de vereniging nog heel lang zal blijven voortbestaan met heel veel mooie concerten en activiteiten.

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.