Home


De Bazuin (1)

Binnenkort

MuzieKids 2021 - 2

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

Muziekvereniging De Bazuin Winsum viert dit jaar haar 100-jarig jubileum. Wat een jaar vol feestelijke activiteiten en concerten had moeten worden werd een jaar van corona-stilte. Gelukkig zijn inmiddels de repetities en de muzieklessen weer begonnen en we hopen over niet al te lange tijd weer iets van ons te laten horen. Hou jij ook van muziek maken of ben je gewoon nieuwsgierig? Lees dan verder en meld je aan!

Een veelzijdig orkest
Een enthousiaste club van jong en oud deelt dezelfde passie: samen muziek maken! Onder leiding van Henk Smit repeteert het Groot Orkest elke woensdagavond in de Blauwe Schuit. Het orkest bestaat uit ongeveer 35 leden, waarvan sommige net hun B-diploma hebben behaald en anderen Conservatorium hebben gedaan of jarenlange ervaring hebben. Deze veelzijdigheid brengt plezier, uitdaging en inspiratie.

Loopbaan bij de Bazuin
Als je nog weinig of geen ervaring hebt met muziek, start je bij Algemene Muzikale Vorming (AMV). Veel leden van het Groot Orkest ontdekten hier als 8 of 9-jarige hoe leuk het was om niet alleen muziek te luisteren, maar ook zelf muziek te maken met kleine slagwerkinstrumenten en blokfluit. Na één of twee jaar AMV maken de kinderen de overstap naar een ‘echt’ instrument, zoals een trompet, saxofoon of slagwerk. De muzieklessen worden gegeven door zes goed opgeleide en enthousiaste docenten, die gespecialiseerd zijn in het instrument dat ze doceren.

Samen spelen is gezellig en leerzaam. Daarom kunnen de leerlingen al snel aanschuiven bij de samenspeelgroep die op woensdagavond repeteert in De Blauwe Schuit onder leiding van Johan Reitsema. Wanneer het eerste muziekexamen wordt gehaald, kan de overstap worden gemaakt naar het grotere opleidingsorkest Twister onder leiding van Stefan de Groot. Twister is een orkest met een volledige bezetting die ook regelmatig concerten geeft. Wie dan vervolgens het tweede muziekexamen heeft behaald schuift aan bij het Groot Orkest.

Gezelligheid kent geen tijd
Naast de samenspeelgroep, het opleidingsorkest Twister en het Groot Orkest is er ook nog een Dweilorkest: De Boogbloazers. Dit dweilorkest is vorig jaar opgericht en treedt graag op bij feestelijke gelegenheden.

Zelf aan de slag?
Heb je zin om ook muziek te gaan maken? Meld je dan aan! Nog niet overtuigd? Kom langs eens langs op woensdagavond in de Blauwe Schuit.

AMV-lessen worden gegeven op woensdagmiddag (kosten €14 per maand).
Instrumentale lessen worden op meerdere dagen door de week gegeven (kosten €31 per maand). Een instrument kan meestal tegen een kleine vergoeding worden gehuurd van de vereniging.

Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op met Myrthe Poelstra (opleidingscoordinator) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie zie deze website

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.