Home


DSC_6699-2

Binnenkort

2022 12 17

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 7 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

Update: De opnames staan op YouTube: VIDEOS

 

2022 10 08 (18)   2022 10 08 (30)

Op zaterdag 8 oktober werd de Ripperdahal in Winsum voor de gelegenheid van het eeuwfeest van De Bazuin Winsum omgetoverd tot een sfeervolle concertzaal. Twee jaar geleden, in januari 2020 bestond de club precies 100 jaar en was een begin gemaakt met een feestelijk jubileumjaar. Door corona vielen alle plannen in het water, maar afgelopen zaterdag is het jubileum dubbel en dwars goedgemaakt.

Het concert werd geopend door het opleidingsorkest Twister, een enthousiaste club van zo’n 25 jonge muzikanten, die onder leiding staan van dirigent Stefan de Groot. Twister speelde onder andere het werk Pirates of the Caribbean. Presentator Johnny Baron liet met enige trots weten dat Twister jaarlijks naar een muziekfestival gaat waar zij vrijwel altijd met prijzen thuiskomen. Zo werd in juli van dit jaar de publieksprijs gewonnen met het werk Pirates of the Caribbean.

Na het optreden van Twister betraden de leden van het Groot Orkest van De Bazuin het podium en verrasten het publiek al bij binnenkomst, nog voor zij ook maar één noot hadden gespeeld. Voor het jubileumfeest waren de dames in gala en de heren in rokkostuum gestoken. Een fantastisch gezicht. Vervolgens werd, onder leiding van dirigent Henk Smit een dijk van een programma neergezet.

Na een flitsend inspeelwerk stond het grote werk Between the two rivers op de stander. Een werk waarmee De Bazuin een aantal jaar geleden op het bondsconcours in Drachten in de eerste divisie hoge punten scoorde. Na de pauze werd het publiek getrakteerd op een prachtig muzikaal feest waarbij ingetogen werken werden afgewisseld met waar spektakel. Deep inside the sacred temple (uit de opera De Parelvissers van Bizet) werd vertolkt door vier euphoniumspelers en begeleid door het orkest. Vervolgens werd mezzo-sopraan Karin Strobos verwelkomd door het orkest. Zij ontroerde met haar stem de hele zaal met het fascinerend mooie werk I shall love but thee, begeleid door het orkest. Het publiek beantwoordde dit muzikale hoogtepunt dan ook met een staande ovatie.

De rust werd vervolgens weer even teruggevonden in een koraal met de titel A little prayer, waarna het publiek werd meegenomen naar de Zuid Amerikaanse Amazone met het spectaculaire Libertadores van Oscar Navarro. Een 15 minuten durend werk waarbij het uiterste werd gevraagd van de muzikanten, zowel instrumentaal als vocaal. Bovendien werd door alle muzikanten gedanst terwijl de opzwepende muziek uiteindelijk uitmondde in een geweldige climax. Het publiek ging uit haar dak en het orkest nam de tweede staande ovatie dankbaar in ontvangst.

De Bazuin Winsum is 102 jaar oud, maar niets wijst er op dat de hoge leeftijd haar parten speelt. De Bazuin is een prachtige club met heel veel jonge muzikanten. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Daar heeft de club alle vertrouwen in.

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.