#
Muziekdocenten

jacob_korfJakob Korf studeerde aan het conservatorium in Groningen, waar hij les kreeg van Donald Blakeslee en waar hij in 1985 zijn uitvoerend musicus tuba behaalde. In 1986 werd Jakob aangenomen bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag en sinds 2005 is hij werkzaam als tubaïst bij de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in Assen. Ook treedt hij regelmatig op als solist. 

Jacob is docent Groot Koper voor de Bazuin Winsum.

Marlon ValkMarlon Valk (1995, Apeldoorn), begon al op 10-jarige leeftijd met saxofoon spelen en heeft het geen moment losgelaten. Wat begon als een blokfluitles in de woonplaats van haar ouders, Wierden, vond
 zijn vervolg in saxofoonles bij de plaatselijke harmonie. Na enkele jaren werd ze geplaatst in de Talentenklas aan de muziekschool Twente. In deze periode heeft ze lessen mogen volgen bij zowel Johan van der Linden als Arno Bornkamp.

Nadat Marlon haar middelbare schooltijd succesvol afgerond had met een gymnasiumdiploma, besloot ze Voeding en Gezondheid te gaan studeren aan de Universiteit van Wageningen. Terwijl ze een druk studentenleven leidde, raakte haar passie voor saxofoon spelen niet ondergesneeuwd; ze nam privéles van Kim Hoogvliet. Echter, na een jaar besloot Marlon dat haar toekomst niet lag in de voedingswetenschappen, liever ging ze haar passie voor muziek achterna. Ze nam een grote stap en deed toelating voor de opleiding Klassiek Saxofoon. Het Prins Claus Conservatorium wachtte op haar.

Inmiddels studeert ze alweer twee jaar in Groningen, bij Femke Ijlstra en Peter Stam. Ze volgde masterclasses bij Antonio Cánovas Moreno, heeft op de meest uiteenlopende locaties mogen optreden en remplaceert bij verschillende orkesten. Daarnaast geeft Marlon privéles aan jong en oud. En door al deze drukte heen speelt ze nog steeds vol enthousiasme bij de Harmonie Wierden.

Richard_Gerringa_docentRichard is op 25 juni 1978 geboren in Zuidbroek (Groningen) en is momenteel woonachtig in Veendam. Op 8-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste lessen aan de muziekschool op slagwerk en trompet. Daarna is hij vele jaren actief lid geweest bij een aantal verenigingen. 
Vanaf 2001 tot 2008 heeft Richard klassiek slagwerk gestudeerd aan het conservatorium te Zwolle. Hij heeft daar lessen gevolgd bij Jan Wissink en Jan Roel Hamersma. Van 1996 tot 2013 is Richard werkzaam geweest bij de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso” te Assen. Momenteel is hij slagwerker/paukenist  bij de Fanfare van het Korps Nationale Reserve te Amersfoort. Naast zijn werk bij defensie is Richard dirigent bij slagwerkensemble Concordia Middelstum (A, B en C ensemble) en het slagwerkensemble van muziekvereniging Oosterbroek te Zuidbroek. Tevens is hij docent slagwerk bij muziekschool IVAK Delfzijl, GMG Muziekscholen, Stichting Samenwerkingsverband voor MuziekOnderwijs (SMO), muziekvereniging Concordia Siddeburen, De Bazuin Winsum en de muziekvereniging Euphonia/Triton te Warffum. Ook is hij nog actief als gastdocent bij diverse projecten en als freelance slagwerker. 

Meer informatie over Richard kunt u vinden op: www.richardgerringa.nl

stefan_de_groot_2Stefan de Groot  is geboren op 26 juni 1987 te Aduard en woont momenteel in Zuidhorn. Hij is koperdocent bij de Bazuin. Daarnaast dirigeert hij opleidingsorkest Twister.

Stefan is zijn muzikale carrière begonnen in Aduard waar hij leerde spelen op bariton. Op het Prins Claus Conservatorium Groningen is hij overgestapt naar de es-bas. Hiervoor heeft hij zijn diploma behaald in 2010 en is daarna direct begonnen met de opleiding voor hafabra-dirigent bij Tijmen Botma en Klaas van der Woude. In juni 2014 heeft hij hiervoor zijn diploma behaald.

Stefan heeft op zijn bastuba veel ingevallen bij grote orkesten als de Johan Willem Friso kapel en de Luchtmacht kapel. Verder heeft hij met zijn koperkwintet ‘Borealis Brass Quintet’ concerten gegeven in Het Concertgebouw, Carré in Amsterdam en diverse andere concertlocaties in Nederland en Duitsland. Naast deze activiteiten is Stefan ook lid bij de Provinciale Brassband Groningen.

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle wetenswaardigheden omtrent De Bazuin en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.