Muziekdocenten

foto astridAstrid Boekel heeft in November 2020 haar studie klassiek saxofoon afgerond aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Ze speelt tenorsaxofoon in het VLAM saxofoonkwartet (www.vlamsaxofoonkwartet.com) Een dynamisch kwartet wat een breed publiek bereikt. Ze hebben o.a. gespeeld op het Grachtenfestival, Friejamm en festival Down The Rabbit Hole. Daarnaast speelt Astrid altsaxofoon in het Gelders Fanfare Orkest en geeft ze al een aantal jaren les in de provincie Groningen en Overijsel.

In mijn saxofoonlespraktijk zijn beginnende en vergevorderde saxofonisten van alle leeftijden van harte welkom! Of je nu wilt beginnen met saxofoon spelen of als gevorderd muzikant meer verdieping zoekt in je spel. Tijdens de eerste lessen bespreken we de lesmogelijkheden. Ik geef zowel individueel les als in groepsverband.

Tijdens de lessen komen verschillende onderwerpen aan bod, bijvoorbeeld: techniek, ademsteun en het saxofoonembouchure. Het is belangrijk dat iedere leerling een goede basistechniek ontwikkeld wat belangrijk is voor het saxofoonspelen. Anderzijds vind ik ook dat de lessen moeten passen bij de muzikale interesses van de leerling, het is ten slotte je eigen kunst.

Wil je meer weten over de saxofoonlessen of een proefles aanvragen? Neem dan contact op met de Bazuin, Winsum!

Vriendelijke groeten,

Astrid Boekel

 

Foto David1Welkom in de wonderbaarlijke en fascinerende wereld van de trombone!

Mijn naam is David Tyler. Ik ben geboren te Newport, Zuid Wales en ik studeerde trombone aan de Royal Northern College of Music in Manchester en aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen. In 1988 werd ik aangesteld als eerste trombonist van het Noord Nederlands Orkest (NNO). Ik heb 31 jaar gewerkt bij het NNO en ik ben 20 jaar werkzaam als trombone docent. Ik geef trombone les bij De Bazuin Winsum, op Muziekschool De Kielzog in Hoogezand, Muziekvereniging Oranje in Assen en Harmonie Vries. Ik maak tevens deel uit van trombone duo The Trombonauts (www.trombonauts.nl). Wij verzorgen demonstraties en workshops op basisscholen. Ook speel ik trombone in de Stageband Jazz Orchestra en verschillende andere ensembles.

De trombone is een van de meest veelzijdige instrumenten en geschikt voor iedereen van 9- tot 99 jaar. De trombone vind je in harmonie orkesten, fanfare orkesten, symfonieorkesten, brass bands en big bands. Maar je kunt natuurlijk ook ter ontspanning lekker voor jezelf toeteren en alles van je afblazen!

Ervaar zelf die wonderbaarlijke, fascinerende wereld van de trombone. Muziek maken is te gek!

Mijn motto is: ‘Love thy neighbour even when he plays the trombone’!

 

foto JakobJakob Korf werd op 14 jarige leeftijd lid werd van het fanfarekorps HS waar hij begon op de bugel .Dit bleek niet zo’n succes te zijn en na paar weken werd de overstap gemaakt naar de es tuba (bas) wat direct een uitstekende keuze bleek te zijn. In 1979 werd Jakob toegelaten aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen waar hij in 1985 zijn diploma Uitvoerend Musicus Tuba behaalde . In 1986 werd Jakob als solo tubaïst aan genomen bij Koninklijke Militaire Kapel in Den haag en vanaf 2005 als solo tubaïst bij de de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso in Assen .Op 1 november 2020 heeft Jakob de dienst verlaten vanwege FLO (Functioneel Leeftijd Ontslag ) Jakob is sinds 2013 docent groot koper bij de Bazuin Winsum.

 

 

 

.

Foto Stefan DocentStefan is zijn muzikale carrière begonnen in Aduard waar hij leerde spelen op bariton. Op het Prins Claus Conservatorium Groningen is hij overgestapt naar de bastuba, waarmee hij in 2010 afstudeerde. Daarna volgde hij de opleiding hafabra-dirigent aan hetzelfde conservatorium bij Tijmen Botma en Klaas van der Woude. In juni 2014 heeft hij hiervoor zijn diploma behaald.

Stefan heeft op zijn bastuba ingevallen bij onder andere het Noord Nederlands Orkest, Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso" en speelde hij met het Noordpool Orkest op North Sea Jazz. Verder heeft hij met zijn koperkwintet ‘Borealis Brass Quintet’ concerten gegeven in Het Concertgebouw, Carré in Amsterdam en diverse andere concertlocaties in Nederland en Duitsland.

Als koperdocent is hij actief geweest in Harkema bij brassband 'it Heideblomke' en later bij Apollo in Burgum. Naast de lessen in Winsum geeft Stefan al jaren les in Aduard, waar diverse leerlingen van hem het D-examen met goed gevolg hebben afgelegd, met onder andere een openbaar concert. Naast de koperlessen in Winsum worden ook de theorielessen door hem gegeven.

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.