AMV

Zin in muziek?

De Bazuin Winsum biedt een AMV-opleiding, Algemene Muzikale Vorming, aan voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Deze opleiding is een groot succes. Kinderen maken op een speelse manier kennis met muziek: de muziekinstrumenten, muzieknoten, orkesten en verschillende soorten muziek. Kinderen leren zingen, een instrument te bespelen, blokfluit of djembee, ritmes te herkennen en krijgen eenvoudige muziektheorie mee. Ook wordt gewerkt met een landelijk ontwikkeld programma, Windkracht 6, ter bevordering van de amateur-muziek bij kinderen.
Deze AMV-opleiding is in feite geboren uit nood, omdat Winsum geen muziekschool heeft. Daardoor hebben kinderen weinig mogelijkheden om al op vroege leeftijd met muziek bezig te zijn. De Bazuin had al een eigen opleiding voor saxofoon, koperinstrumenten en slagwerk, wat nu dus sinds enkele jaren is uitgebreid met Algemene Muzikale Vorming voor de jonge kinderen.

Kinderen krijgen in 2 groepen les. In groep 1 worden de beginselen van muziek meegegeven, in groep 2 wordt ook blokfluit en eventueel djembee gespeeld. Elke woensdagmiddag komen zij bij elkaar in één van de zalen van de Blauwe Schuit in Winsum. De lessen duren 40 minuten en worden gegeven door Femke Wegter.

Als je minimaal 6 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding AMV. De cursus AMV loopt van eind september tot begin juli. Aanmelding voor een cursus AMV kan online geschieden.

Wat zijn de kosten voor het volgen van een cursus AMV bij De Bazuin? Deze informatie is te vinden op de pagina lesgeld.

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.