Opleidingsorkest


Twister (1)

Het opleidingsorkest Twister is bedoeld om jonge leerlingen zo snel mogelijk ervaring op te laten doen met het spelen in een orkest. Dit is niet alleen leerzaam maar ook vaak een mooie stimulans, erg leuk en gezellig.
Twister bestaat momenteel uit ongeveer 20 leden. vooral leerlingen die minimaal twee jaar les hebben gehad en eerst in de samenspeelgroep hebben gespeeld. Enkele ervaren muzikanten spelen mee voor ondersteuning. Het orkest speelt inmiddels in de 5e divisie.

Het opleidingsorkest Twister repeteert wekelijks onder leiding van Stefan de Groot op woensdagavond voorafgaand aan de repetitie van het Groot Orkest. De repetitie begint om 18.45 uur en duurt een uur. 

Het repeteren is leuk, maar het is nog leuker om zo nu en dan eens voor publiek te spelen. En dat gebeurt ook. Het opleidingsorkest doet elk jaar mee aan een muziekfestival op het Duitse eiland Borkum, dit is altijd een hele gezellige dag met elkaar. Daarnaast heeft Twister de afgelopen 2 jaar ook mee gedaan aan “Bloazen Bliksem!” in Warffum dit is een hele leerzame dag met allerlei jeugdorkesten uit de omgeving. Ten slotte spelen ze nog bij de voorspeelmiddag, in het voorprogramma van het Groot Orkest en doen ze nog aan andere muziekfestivals mee.

Naast de wekelijkse repetities worden er soms leuke activiteiten gepland zoals een filmmiddag.

Twister (2)

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.