Dirigent Twister

Twister is het opleidingsorkest van De Bazuin en staat onder leiding van dirigent Stefan de Groot (1987). Daarnaast is hij koperdocent bij De Bazuin.

Stefan is zijn muzikale carrière begonnen in Aduard waar hij leerde spelen op bariton. Op het Prins Claus Conservatorium Groningen is hij overgestapt naar de bastuba, waarmee hij in 2010 afstudeerde. Daarna volgde hij de opleiding hafabra-dirigent aan hetzelfde conservatorium bij Tijmen Botma en Klaas van der Woude. In juni 2014 heeft hij hiervoor zijn diploma behaald.

Stefan heeft op zijn bastuba ingevallen bij onder andere het Noord Nederlands Orkest, Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso" en speelde hij met het Noordpool Orkest op North Sea Jazz. Verder heeft hij met zijn koperkwintet ‘Borealis Brass Quintet’ concerten gegeven in Het Concertgebouw, Carré in Amsterdam en diverse andere concertlocaties in Nederland en Duitsland.

Onder zijn leiding sleepte Twister verschillende prijzen in de wacht, zoals de hoogste score in de divisie op Borkum en op het Gouden Spiker Festival 2019 de "Sulveren Spiker Bokaal" voor het totaalprogramma en goud op het verplichte werk. Naast zijn vaste aanstelling als dirigent van Twister is Stefan de vaste invaller op de bok bij de Bazuin, waar hij diverse repetities en uitvoeringen leidde. Ook is hij de vaste dirigent van "Juliana" uit Aduard en ADVENDO uit Burum.

 

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.