Groot Orkest


banner website

Het Groot Orkest van de Bazuin

Wij zijn een enthousiaste vereniging die enorm geniet van muziek maken. We halen het beste uit onszelf en gezelligheid is een voorwaarde om tot muzikale hoogtepunten te komen. 

Het Groot Orkest bestaat uit ongeveer 40 leden en staat al ruim 25 jaar onder leiding van dirigent Henk Smit. Het orkest heeft een volledige fanfarebezetting. Het repeteert wekelijks op woensdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur in de Blauwe Schuit te Winsum. 

Ons repertoire bestaat uit een veelzijdige muziek, waaronder film- en popmuziek, koralen, lichte muziek, maar onszelf vastbijten een groot (concours)werk hoort er ook zeker bij!  

We kijken met trots terug op onze optredens, zoals de flashmob, het kerstconcert met Karin Strobos, het Winsumerdaipconcert (met een groot Prinsesgrachtconcert-gehalte), het Boogpleinconcert met Erwin de Vries en het kerstoratorium Es ist ein ros entsprongen met een gelegenheidskoor, gecomponeerd door een van onze leden: Geert Kuiper. 

Zo zoeken we steeds nieuwe mogelijkheden om bestaande en nieuwe fanfaremuziek te integreren met andere vormen van muziek en kunst.

De Bazuin (2)

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.