Home


DSC_6699-2

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 7 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

Op vrijdag 14 april vormt De Poort in Winsum dé ontmoetingsplek voor drie fanfareorkesten uit het hoge noorden en het diepe zuiden. De Bazuin Winsum heeft namelijk twee collega-orkesten uitgenodigd om samen een concert te geven, te weten Wilhelmina uit Leens en De Eendracht uit het Zuid-Limburgse Nieuwenhagerheide (Landgraaf).

Voor de Zuid-Limburgse Eendracht en voor het Noord-Groningse Wilhelmina is dit concert tevens een try-out voor het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK) dat in hetzelfde weekend wordt gehouden in De Lawei in Drachten. Het Limburgse fanfareorkest de Eendracht bestaat uit zo’n 75 muzikanten en staat onder leiding van dirigent Bert Deckers. Zij spelen het werk ‘World of Wizards’ van Stijn Roels en komen daarmee uit in de hoogste divisie. Het fanfareorkest Wilhelmina staat onder leiding van dirigent Henk Smit en speelt het werk ‘Where Earth and Sky meet’, van Arend Gerds en komen uit in de derde divisie.

De Bazuin Winsum gaat zelf niet naar het fkampioenschap maar speelt tijdens het concert op 14 april in De Poort wel een groot werk genaamd ‘Lake of te Moon’ van Kevin Houben. De Bazuin heeft dit werk ingestudeerd onder leiding van Stefan de Groot, terwijl Henk Smit voor deze gelegenheid de pauken bespeelt. Naast de grote werken spelen alle drie de orkesten nog twee kleinere maar bijzonder sfeervolle werken.

Het concert door De Bazuin Winsum, Wilhelmina Leens en De Eendracht Nieuwenhagerheide op 14 april in De Poort in Winsum begint om 20.00 uur. De toegang is gratis. Wees welkom om dit muzikale feest mee te beleven.

2023 04 14

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.