Home


DSC_6699-2

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 7 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

Afgelopen vrijdag 14 april vormde De Poort in Winsum dé ontmoetingsplek voor drie fanfareorkesten uit het hoge noorden en het diepe zuiden. De Bazuin Winsum had namelijk twee collega-orkesten uitgenodigd om samen een concert te geven, te weten Wilhelmina uit Leens en De Eendracht uit het Zuid-Limburgse Nieuwenhagerheide (Landgraaf). 

Voor de Zuid-Limburgse Eendracht en voor het Noord-Groningse Wilhelmina was dit concert tevens een try-out voor het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK) dat afgelopen weekend plaatsvond.

Het Limburgse fanfareorkest de Eendracht - bestaande uit zo’n 75 muzikanten en onder leiding van dirigent Bert Deckers – speelde het werk ‘World of Wizards’ van Stijn Roels en komen daarmee uit in de hoogste divisie. Dit muziekstuk nam het publiek mee naar een wereld vol magiërs, waar een strijd tussen goed en kwaad plaatsvond. Het fanfareorkest Wilhelmina staat onder leiding van dirigent Henk Smit en speelde het werk ‘Where Earth and Sky meet’, van Arend Gerds en komen uit in de derde divisie. In dit stuk stonden onder andere de thema’s verbinding en de christelijke identiteit centraal. Eervolle vermelding is dat CMV Wilhelmina Leens tijdens het kampioenschap met 86,67 punten binnen haar divisie de tweede plek behaalde. 

De Bazuin Winsum ging zelf niet naar het kampioenschap maar speelde tijdens het concert op 14 april in De Poort wel een groot werk genaamd ‘Lake of te Moon’ van Kevin Houben. Dit werk vertelde het verhaal over de Azteken en hun zoektocht naar een nieuw thuis. Een reis die niet zonder gevaren was. De Bazuin heeft dit werk ingestudeerd onder leiding van Stefan de Groot, terwijl Henk Smit voor deze gelegenheid de pauken bespeelde. Naast de grote werken speelden alle drie de orkesten nog twee kleinere maar bijzonder sfeervolle werken. 

Het was een mooie avond vol ontmoetingen en muzikale reizen.

2023 04 14

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.