Home


DSC_6699-2

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 7 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

De Bazuin tijdens de ONFK in 2004Zaterdagavond 17 april 2004 nam J.Baron, voorzitter van de Christelijke Muziekvereniging De Bazuin, onder luid applaus van het publiek de wisselbokaal voor de kampioen van de derde divisie in ontvangst. De beker werd overhandigd door de heer F.Veenstra, wethouder Cultuur van de gemeente Smallingerland.

Eerder die dag speelde De Bazuin op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) in de grote zaal van De Lawei te Drachten, onder leiding van Henk Smit, het verplichte derde divisie werk “Hafabra Overture” van componist Derek Bourgeois.

De jury, bestaande uit Rob Goorhuis, Durk Lautenbach en Tijmen Botma, beloonde de uitvoering met maar liefst 90 punten, goed voor de eerste prijs.

Amper drie jaar geleden promoveerde De Bazuin op het bondsconcours te Hoogezand, van de eerste afdeling naar de uitmuntendheid. Voor 2003 stond in eerste instantie wederom het bondsconcours op het programma. Gaandeweg 2002 werd besloten mee te doen aan de ONFK. Meedoen aan de kampioenschappen heeft echter wel consequenties, zo verzekerde Henk Smit de verenigingsleden. Je moet je meten met de besten uit Nederland binnen je divisie. Maar hard werken werd beloond. De Bazuin werd divisie kampioen 2003.

Een wisselbokaal winnen betekent ook dat je hem moet verdedigen. Dat bleek met de verplichte compositie geen makkelijke opgave. Hafabra Overture was, op zijn minst gezegd, bijzonder georkestreerd. Hierdoor werd van elke muzikant het uiterste gevraagd. Bovendien was het stuk zo transparant, dat elke misser meteen zou worden gesignaleerd. Henk Smit heeft echter op onnavolgbare wijze de muzikanten van De Bazuin weten te motiveren. Door de interpretatie van Smit, kreeg het werk een geheel eigen karakter. Dat dit ook gesignaleerd werd door de jury blijkt uit een passage van het rapport: “Het was een genoegen om naar te luisteren. Jullie hebben echt iets van het stuk gemaakt. Uitstekend gemusiceerd!"

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.