Home


DSC_6699-2

AMV

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9840

Als je minimaal 7 jaar bent, zin hebt iets met muziek te gaan doen, dan ben je van harte welkom bij de opleiding Algemene Muzikale Vorming.

Muziekles

22-02-2014 SMW Voorspeelmiddag - DSC_9682

De Bazuin verzorgt haar eigen muziekopleiding en leidt leerlingen op op instrumenten die thuis horen in een fanfareorkest.

Orkest

20140511-2846

De Bazuin is altijd op zoek naar goede muzikanten. Vind je jezelf een goede muzikant en heb je zin om in een fantastisch Grootorkest mee te spelen?

Sponsor ons

 

Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw sponsordoel, zonder dat het jou een cent extra kost!

Fulco de minstreelOp 7 november zal de Bazuin-Winsum in Ons Centrum tijdens het najaarsconcert een zeer afwisselend programma brengen. Ook het opleidingsorkest “Twister” zal tijdens dit concert laten horen dat het op weg is een volwaardig orkest te worden.

De entree voor het concert is gratis. Aanvang: 20.00 uur

Als voorbereiding op het najaarsconcert heeft de Bazuin onlangs een succesvol studieweekend gehouden in het Friese Kollumeroord. Tijdens dit weekend is door de muzikanten van de Bazuin hard gestudeerd op het repertoire voor het concert.

In het bijzonder is, door dirigent Henk Smit, de nadruk gelegd op het muziekwerk “Fulco de Minstreel”. In dit muziekstuk wordt een beeldend verhaal verteld in de tijd en sfeer van Ridders en Jonkvrouwen, waarin “Fulco de Minstreel" een heldenrol vervult. In de muziek wordt door de verschillende stijlen en effecten een prachtige voorstelling van het verhaal gegeven. Om de muziek helemaal tot leven te brengen zal voorafgaand aan het stuk het verhaal van componist Leon Vliex worden toegelicht.

Naast dit werk zal de Bazuin een afwisselend programma brengen in diverse stijlen als: latin, swing, pop en folk.

 

Het opleidingsorkest “Twister” zal eveneens een deel van het programma verzorgen.

Zo’n drie jaar geleden is de Bazuin gestart met dit opleidingsorkest. Onder leiding van dirigente Janneke Kuiper is “Twister” uitgegroeid tot een volwaardig orkest. Alle gevorderde leerlingen van de Bazuin maken deel uit van “Twister” en door de jaarlijks sterk groeiende aanwas van de groep leerlingen heeft “Twister” nu al zo’n ca. 20 muzikanten.

Onlangs nam “Twister” deel aan de sfeervolle gondelvaart door het Winsumerdiep. En op Koninginnedag verzorgde “Twister” een zeer gewaardeerd optreden in verzorgingshuis Winkheem.

Ook “Twister” zal een gevarieerd programma laten horen, waarmee zij zal laten zien dat ook de leerlingen van de Bazuin hard aan de weg timmeren.

Wij nodigen u van harte uit deze prachtige muziekavond op 7 november mee te beleven.

NB. Na afloop van het concert zullen oude instrumenten worden geveild.

 

Voorlopig programma Groot Orkest (in willekeurige volgorde):

  • Fulco de Minstreel
  • There is a land of pure delight
  • Well done
  • Prima Vera
  • Bessarabyanka
  • Deep Purple
  • Tears of the Clown
  • Hollandse hits
  • Victory uit het werk Cry of the Celts
  • Pavane in blue

Het programma voor het opleidingsorkest Twister houden we nog even geheim.

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.