#
Repertoire

{youtube}5hM878wVe88{/youtube}

On the movieset

Cuatro Bosquejos Españoles

Paso Flamenco 

"Christopher Columbus wordt in 1451 geboren in Genua als zoon van een wolhandelaar. Aanvankelijk lijkt hij voorbestemd om als koopman door het leven te gaan. Zo bevaart hij al een groot deel van de wereldzeeën tot landen als IJsland en Guinea.
In 1476 zinkt zijn schip in een veldslag voor de kust van Portugal. Columbus kan zich zwemmend naar de kust redden.
In 1484 vat hij het plan op om langs de “andere” kant van de wereld naar India te varen. Pas in 1492 kan hij zijn plan verwezenlijken.
Het vlaggeschip op deze reis is de Santa Maria. Het schip wordt gesecondeerd door de Pinta en de Ni?a. 
Vanuit Spanje vaart Columbus via de Canarische eilanden naar de Bahamas, die hij op 12 oktober 1492 in zicht krijgt. Zonder het te weten ontdekt Columbus de “Nieuwe wereld”. 
Hij verkeert in de veronderstelling in het oosten van Azië te zijn aangeland. Een stukje geschiedvervalsing vormt hier een motiefje uit Dvoøák’s 9de symfonie, ‘Aus der neuen Welt’.
Na deze eerste reis maakt Columbus nog drie grote reizen naar Amerika. De reizen verlopen zeker niet alle voorspoedig. Zo is er bijv. meermaals sprake van schipbreuk, muiterij en verwoesting van de door Columbus gestichte nederzettingen.
Als hij in 1503 uit Rio Belen weer richting Spanje vertrekt, stranden zijn schepen op de kust van Jamaica. De bemanning wordt daar achtergelaten. 
Pas een jaar later weet Columbus zijn bemanning te redden en met hen terug te varen naar Spanje.
In de muziek klinkt het misverstand over welk werelddeel Columbus in zijn leven bevaren had door. Roept dit deeltje geen associaties op met Aziatische klanken? Arme Columbus!
Christopher Columbus overlijdt in 1506 in Valladolid."

 

Mijn Bazuin

Alleen voor leden van De Bazuin.

Club 100

Steun De Bazuin voor minimaal €100 per jaar en ontvang gratis toegang tot exclusieve concerten.

Oud Papier

Informatie over de oud papier acties van De Bazuin. Meerdere keren per jaar komen we bij u langs.